Ikväll startar en ny dokusåpa på TV4, Drömmen om Italien och vad gör man inte för att få vara med.. Lämnar sin 5-månader gamla dotter hemma i Sverige i tio veckor till exempel och dessutom gör de det för hennes egen skull. Vilka föräldrar!

“I premiäravsnittet lämnar Kaveh Magnusson, 27, och Rebecca Walldén, 25, sin då fem månader gamla dotter Aprilia hos morföräldrarna i Sverige.

– Vi var nervösa när vi skulle åka ifrån vår dotter, men vi gjorde det för hennes skull. Vi vill att hon ska få möjlighet att uppleva en annan kultur när hon blir äldre, säger Kaveh Magnusson.”

Nu tror ju inte jag att det är en tillfällighet att vi kan läsa om detta i tidningarna samma dag som programmet har premiär och dessutom ska de visa det i TV.

Men det som gör mig mest irriterad är när mamman säger så här:

“Dessutom har vår dotter varit mycket hos sina mor- och farföräldrar. Då kändes det tryggt att lämna henne hos dem, säger Rebecca Walldén.”

Jag har inget emot att folk har barnvakt då och då, men jag förstår inte syftet med att lämna bort ett så pass litet barn. Det låter ju på Rebecca som det inte är nån enstaka gång utan upprepade tillfällen det rör sig om. Sen använder hon det som försvar fast det i mina ögon bara förvärrar hela situationen.

Visst det kanske är vinklat, men vilken normal människa ställer upp på att framstå som en dålig förälder i TV?

Bild: Aftonbladet

Så tack men nej tack, det blir inte några drömmar om Italien för mig. Jag tänker bojkotta programmet och uppmanar ALLA att göra detsamma!